Blog: Vakantie in stijl op Rodos

miriam boer
Miriam Boer

Vlak voor de zomervakantie aanbrak, ontstond het idee om een blog te creëren op dit platform waar de aangesloten interieurstylisten beurtelings iets kunnen schrijven over hun werk. Ik legde mijn idee voor en hun enthousiaste reacties leiden er toe dat het blog nu officieel online gaat.

Alhoewel ik zelf alleen de oprichtster en beheerder van de site ben en dus geen interieurstylist, ben ik wel graag met interieurs bezig. Ik kan erg gecharmeerd raken van bijzondere interieurs, huizen en verrassende plekjes. En met mijn recente vakantie ervaring doe ik graag hieronder als eerste de aftrap.

Ik ben net terug met mijn gezin van een heerlijke vakantie op Rodos. We hebben 11 heerlijke zonovergoten dagen doorgebracht in 3 verschillende hotels. Mijn man had zijn best gedaan om de hotels uit te zoeken. “Het laatste hotel ga je helemaal het einde vinden” zei hij tegen mij. En hij kreeg zeker gelijk.

Malibu boutique

De laatste 4 dagen brachten wij door bij Malibu Boutique Studios in Faliraki, gerund door de familie Nikolou. Ik raakte in gesprek met eigenaresse Kiki en zij vertelde mij dat haar oudste dochter interieurstylist is en verantwoordelijk was voor de renovatie en de styling. Ik keek mijn ogen uit. Vooral dat prachtige handgeweven kleed hangend in een hoekje aan de muur. Ik zag het al helemaal voor me hoe het bij ons aan de muur zou hangen. Helaas was mijn dagdroom van korte duur. Het kleed was met de hand door de oma van Kiki gemaakt in 1950 en uiteraard niet te koop. Zal ik ooit zoiets vergelijkbaars nog ergens tegenkomen?

Ik kan overigens het hotel iedereen van harte aanbevelen. Behalve dat het hotel een lust voor het oog is, staan er in de slaapkamers heerlijk luxe boxspring bedden van 2 meter breed, is er een fijn zwembad en een gezellige bar / bistro waar je terecht kunt voor het ontbijt, diner en verkoelende drankjes.

Voor meer info en inspirerende foto’s van het hotel kun je kijken op www.malibuboutiquestudios.com