blog kleur van het jaar 2018

De kleur van het jaar 2018


Bianca van Schie

Deze maand is de Kleur van het jaar 2018 bekendgemaakt. De kleurspecialisten van het Flexa ColorLab presenteren de kleur: Heart Wood. Een oud roze kalmerende kleur geïnspireerd door het hout in de natuur. De subtiele roze toon zorgt voor een uitnodigende sfeer in huis.

De kleurspecialisten van Flexa hebben samen met diverse internationale designexperts en trendwatchers onderzoek gedaan en kwamen tot de conclusie dat er over de hele wereld meer behoefte is ontstaan voor huiselijkheid. Heart Wood gecombineerd met verschillende kleurcombinaties zorgt voor die geruststellende, levendige of juist rustgevende werking op het interieur.

Misschien lijkt het een moeilijke kleur om te gebruiken en/of te combineren, maar deze kleur is zeer veelzijdig en is te gebruiken met pittige groentinten tot en met koele blauwtinten. Creëer makkelijk de stemming die bij je past. Hieronder is een moodboard gemaakt met de nieuwe kleur van Flexa als uitgangspunt.
blog 31 kleur van het jaar heartwood
Heart Wood is goed te mixen met pittig groen en zachte tinten blauw.

Ik heb een moodboard gemaakt met de nieuwe kleur van Flexa als uitgangspunt. Als ik naar de kleur kijk, denk ik aan het romantische Parijs en de zachtheid van veren. Combineer Heart Wood met groentinten. Het brengt je in contact met de kalmerende en serene kleuren uit de natuur. Zo zal het roze er juist extra uitspringen en brengt hij je kamer tot leven.
blog 31 moodboard
Heart wood is de perfecte accentkleur voor in je woonkamer of slaapkamer.

blog 31 heartwood vaasje
Hierboven een vaasje geverfd in Heart Wood.

Wat vind jij van de nieuwe kleur van Flexa?

Stylist Almere
www.bica-styling.nl
06 22 13 06 51