verkoopstyling zin of onzin

Verkoopstyling zin of onzin?

wilma wortelboer

‘Onzin’ hoor ik regelmatig van huiseigenaren. In je oude huis aan de slag gaan, lijkt energie en geld verspillen. Maar juist door verkoopstyling wordt een woning sneller verkocht tegen de beste prijs. Verkoopstyling is met minimale middelen een optimale woningpresentatie realiseren en is voordeliger dan een eerste prijsverlaging. Vaak is een advies met hooguit wat kleine aanpassingen of aanvulling met woonaccessoires voldoende. Soms is een meer drastische aanpak nodig.

Waarom verkoopstyling?
Omdat het succes van de verkoop van een woning steeds meer bepaald wordt door marketing. Daarbij gaat het om zaken als presentatie, leefomgeving, onderscheid, lifestyle, beleving en emotie.

Voorbeeld Project
Mijn klant had acht maanden eerder een mooie dertiger jaren hoekwoning van zijn ouders geërfd en besefte dat hij moest investeren om kopers aan te trekken, want er was nauwelijks belangstelling geweest. Alle karakteristieke elementen die een dertiger jaren woning zo aantrekkelijk maken, waren onzichtbaar onder vloerbedekking, plakpapier en wel zes lagen behang. Er was veel achterstallig onderhoud.

Kijkers zien enorm op tegen de kostenpost van de werkzaamheden. Veel mensen hebben, naast de financiering voor de nieuwe woning, geen extra geld, energie en tijd om deze op te knappen. Steeds meer geeft men de voorkeur aan een instapklaar huis.

Advies
Ik gaf het volgende advies: achterstallig onderhoud aanpakken, alles verwijderen wat de oorspronkelijke uitstraling verbergt en inrichten met meubelhuur omdat een lege woning lastig verkoopt. Tot slot professionele woningfotografie voor een optimale presentatie op Funda.

collage verkoopstyling

Resultaat
Er kwam een mooie granito vloer tevoorschijn en de afgeplakte vensterbanken bleken van Belgisch hardsteen te zijn. Om kosten te besparen zijn de houten ondervloeren in de woon- en slaapkamers, die onder het tapijt tevoorschijn kwamen, gebruikt. Deze zijn grondig geschuurd om de veertig jaar oude lijmresten te verwijderen. Ook de tuin kreeg een grote onderhoudsbeurt. Het totale project nam drie weken in beslag.

Donderdag werd het huis opgeleverd, op zaterdag waren er drie kijkers waarvan twee een bod uitbrachten.
Maandag was de woning verkocht voor de vraagprijs!!

Verkoopstyling loont!!

Wilma Wortelboer

ww homestyling

Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie? klik hier