VT Wonen & Design beurs 2016

karin van der meer
Karin van der Meer

Ook dit jaar vond de welbekende en inspirerende VT Wonen & Design Beurs plaats in de RAI Amsterdam. Ik ben er een kijkje gaan nemen en dit heb ik gespot op de beurs:

Blauw, okergeel, groen en grijs zijn de kleuren die de boventoon voeren. Daarnaast gaan ‘warme’ stoffen meer gemixt worden met stoere materialen zoals mat zwart staal en hout. De kleuren worden donkerder en intenser.

Houten keukens
houten keukens
Het hout was goed vertegenwoordigd bij de keukens. Dit werd veel gecombineerd met witte en zwarte frontkleuren. De dunne aanrechtbladen zijn voorzien van ingelegde kookpitten. Wat ook heel mooi is zijn de marmer en betonnen aanrechtbladen met een integrale spoelbak, die één geheel is met het aanrechtblad.

Nieuwe vormen
vormen banken
Je ziet steeds meer nieuwe vormen in fauteuils en banken ontstaan. Zoals bij de fauteuils van Label en de banken van Jori. Deze bank op de foto kun je in 3 verschillende ‘vormen’ opstellen. Op de site van Jori is er een filmpje van te zien.

Accentkleur (oker)geel
okergoud accent
De kleur die we ook zeker in 2017 terug gaan zien is ‘okergoud’. Het is een warme kleur die heel goed matcht met veel kleuren en materialen.

Strakke (ronde) vormen in de badkamer
badkamer

Heel veel planten
planten
Op de beurs zag je ook overal planten die met het interieur verweven zijn. In groepjes bij elkaar gezet, hangend aan het plafond, van groot naar klein, geplaatst in verschillende potten en manden. Planten met grote bladeren en de cactus ga je veel zien. Je waant je in een soort botanische tuin.

Tot zover mijn blog. Ik zit weer vol met inspiratie en ideeën, hopelijk jullie nu ook!
Als je meer over mij wilt lezen klik hier

Karin van der Meer
Stylist Barendrecht
www.enjoyinhousedesign.nl