Met heel mijn hart


Adelitha Salas

Vorige week maandag is voor mij een eyeopener geweest en heeft mij meer dan ooit doen beseffen, dat mijn werk als interieurarchitect er toe doet. Tuurlijk voel ik dat ik mijn werk goed uitvoer. Mijn opdrachtgevers zijn over het algemeen heel tevreden. Maar zo kritisch als ik ben op mijzelf en nogal bescheiden, komt dat besef altijd maar eventjes binnen om vervolgens weer gauw via de achterdeur te verdwijnen.

Tot maandag 24 oktober…

Na even in de rij te hebben gestaan om te kunnen condoleren en afscheid te kunnen nemen, werd mijn hand met heel veel dankbaarheid en warmte vastgepakt. Hij bleef mijn hand vasthouden en vertelde mij dat zijn vader, een bijzondere man, op geen betere plek had kunnen liggen dan hier; een warme, gezellige en sfeervolle ruimte waar dierbaren afscheid kunnen nemen. Hij had het niet anders gewild.

Het raakte mij ontzettend diep, vooral omdat ik dit niet had verwacht. Er waren hier tenslotte zoveel meer mensen die dichter bij deze familie staan dan ik. Het bijzondere van deze gebeurtenis is, dat degene die mij in contact bracht met Van Vuure Begrafenis en Crematie Onderneming hier nu zelf lag, omringd door zijn familie en vrienden.

Vijf jaar geleden mocht ik bij woninginrichting Vivante Beekenkamp en ter Wal in Hilversum een workshop geven. Dit had Wouter voor mij geregeld; één van de bijzondere interieurmomenten die ik dankzij hem mocht meemaken. Hier leerde ik Van Vuure kennen en ik mocht vervolgens een interieurplan voor hun locatie in Hilversum uitwerken.

Eenmaal terug in mijn auto drong het tot mij door dat ik echt iets heb kunnen betekenen voor deze bijzondere mensen. En ook voor de vele andere unieke mensen en bedrijven die hun interieur aan mij hebben toevertrouwd de afgelopen dertien jaar.

Wij, interieurarchitecten, ontwerpers en stylistes, zorgen dat mensen zichzelf kunnen herkennen in hun interieur. Een plek waar ze zich veilig en thuis voelen. Los van mooi of lelijk. Elke keer weer anders, want iedereen heeft zijn eigen smaak en behoeftes. Dat maakt ons werk zo interessant en brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. En dat is waar ik voor ga:

Met heel mijn hart!

En dank je wel Wouter voor alle interieurmomenten die ik dankzij jou heb mogen meemaken.

Hieronder volgen een paar foto’s van mijn laatste projecten uit 2016:

blog 10 eigenzinnig interieur
Een eigenzinnige en leuke familie uit Etten-Leur

trendy interieurontwerp
Een doktersstel uit Lekkerkerk met gevoel voor de nieuwe trends

interieur oudenwater
Een echtpaar dat van hun standaard nieuwbouwhuis een huis met karakter wilden maken

Hartelijke groet,

Adelitha Salas
Stylist Breda

Adelitha Salas Interieurarchitectuur
www.salasinterieur.nl