Blog The art of styling by Daniela Cupello

The Art of Styling by …


Daniela Cupello

Al van jongs af aan ben ik met ruimtes, stijl en kleuren bezig. Het zit in mijn natuur en mijn Italiaanse afkomst heeft dit zeker versterkt. In Milaan en mijn ‘summer holidays’ in Portofino heb ik over Italiaanse klasse, elegantie, passie voor kunst en details geleerd. Ik voel mij een bevoorrecht mens dat ik dit in mijn werk kan overbrengen.

Zeventien jaar geleden ben ik voor de liefde uit Italië naar Nederland verhuisd. Eerst moest ik hier integreren en mijn weg zien te vinden voordat ik helemaal door had dat interieurstyling helemaal op mijn lijf geschreven is.

Toen we ons huis elf jaar geleden kochten, heb ik de regie over de ingrijpende verbouwing en de inrichting in eigen handen gehouden, zodat alles tot in het kleinste detail zou worden zoals ik het in gedachten had. Ons huis is prachtig geworden. En ik dacht meteen: dit kan ik! Ik wil mensen helpen van hun huis een mooi ‘thuis’ maken. En nu tien jaar verder ben ik nog altijd blij dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken.

‘Some people look for a beautiful place, others make a place beautiful’
– Hazrat Inayat Khan

Iedere project is een nieuwe uitdaging: een nieuwe ziel in een woning brengen. Bij ieder intakegesprek probeer ik de persoonlijkheid van de klant op te vangen en de ruimte op mij in te laten werken zodat ik kan voelen wat de beste opstelling is en welke kleuren bij de klant passen.

Vaak vragen klanten aan mij of ik mijn eigen stijl in de projecten verwerk of dat ik ook helemaal in de stijl van de klant kan inrichten. Ik denk altijd met de klant mee. Ik heb klanten gehad die meer van modern of industrieel of retro houden. Persoonlijk hou ik van een warme sfeer, klasse, luxueuze stoffen gecombineerd met natuurlijke materialen. Mijn kunst is het vertrouwen van mijn klant winnen en dat bijzondere gevoel te geven: ‘…Ja, heerlijk thuis!

collage styling 1
Een impressie van mijn eigen huis

styling collage 2
Collage van een aantal gerealiseerde projecten

Een terugkerend kenmerk in mijn projecten is het gebruik van wallcoverings. Ik noem ze geen behang omdat ze tegenwoordig zo mooi en bijzonder zijn. Ik werk graag met merken zoals Arte en Elitis. Hun collecties kunnen daadwerkelijk een wand laten leven. En het hoeft maar een wand te zijn die net even dat WOW-effect geeft.

arte elitis wallpaper
Wallcoverings van Arte en Elitis

Styling doe ik met heel mijn hart en het is een geweldig gevoel als de klant na een restyling of verbouwing dan met bloemen aankomt om mij te bedanken.

Heb je interieuradvies nodig? Klik hieronder voor meer informatie.

Liefs Dani,

Daniela Cupello
Stylist Den Haag

www.dc-styling.com