blog babykamer

Blog: De Babykamer


Channa Reverda

Babykamer
In de decembermaand leek het mij goed om eens niet met kersttips te komen. Voor mij houdt de laatste maand van het jaar in dat ik weer lekker aan het werk ga na mijn zwangerschapsverlof. Er staan al twee opdrachten in de agenda, maar de laatste klus voor de geboorte van Jack was natuurlijk zijn babykamer.

Familiewieg
Oude meubels met een verhaal hergebruiken vind ik mooi, maar voor mij is de wieg helemaal speciaal. Mijn vader heeft hem zelf voor mij gemaakt en ook onze dochter Fiene heeft er heerlijk in geslapen. De wieg moest na al die jaren weer even opgeschuurd worden en we hebben er nieuwe bekleding in gemaakt. Hopelijk maken onze kleinkinderen er ook nog eens gebruik van.

blog babykamer commode
meubels met een verhaal

Mix & Match
De matchende babykamersets zijn niet aan mij besteed. Veel geld uitgeven voor een wieg, commode en kast met exact dezelfde look vind ik echt zonde. De kamer krijgt meer karakter als je kiest voor losse items. De kast was een mooie vondst bij de kringloopwinkel. Hier is alleen de laklaag afgeschuurd. We hebben de commode van onze dochter hergebruikt: hij heeft een nieuwe verflaag en de handgrepen zijn vervangen voor stoerdere leren exemplaren waardoor hij nu op een jongenskamer goed tot zijn recht komt.

In de wolken
Het aquarel wolkenbehang zat al een tijdje in mijn hoofd en ik kon het nu eindelijk toepassen. Dit fotobehang is het uitgangspunt van mijn kleurenpallet geworden. De kamer bestaat uit rustige natuurlijke kleuren met hier en daar een zwart-wit contrast omdat dit voor baby’s goed zichtbaar is. Jack kijkt vaak gefascineerd naar zijn letterkaart.

Finishing touch
Voor de styling heb ik gebruik gemaakt van nieuwe, gebruikte en do-it-yourself items. Dit creëert een leuke mix en maakt het heel persoonlijk. Zo heb ik bijvoorbeeld een eigen wandlampje samengesteld. Ik geef samen met een collega-stylist workshops waarin we interieur accessoires maken waaronder een pronklade. Deze mocht op de kamer natuurlijk niet ontbreken.

lamp aan de muur
mijn eigen gemaakte lampje

Het is een heerlijke babykamer geworden. Jammer genoeg geeft Jack tot nu toe de voorkeur aan ons tweepersoonsbed…

Tips & tricks
1. Leren handgrepen kun je maken uit oude tasjes, riemen of schoenen die je op elke rommelmarkt kunt vinden. En misschien zit er nog wel wat in je eigen collectie;

2. Door meubels te verven creëer je een heel nieuw stuk, maar gebruik voor een babykamer wel altijd water gedragen verf;

3. Gebruikte meubels voor een persoonlijke touch kun je mogelijk al in je eigen huis of bij familie vinden;

4. Zoek voor de styling enkele items uit je eigen babytijd op, zoals je eerste schoentjes of kruikenzak.

Heb je interieuradvies nodig? Klik hieronder voor meer informatie.

Channa Reverda
Styling Label
Stylist Ede