vastgoedstyling versus interieurstyling

Vastgoed- vs Interieurstyling


Conny de Bresser

Wezenlijk verschil
Styling is een behoorlijk breed begrip in Nederland. In dit blog wil ik graag de volgende expertises nader toelichten: Vastgoedstyling en Interieurstyling voor woonhuizen. Ja, ze hebben allebei te maken met interieur en er komen mooie accessoires bij kijken, maar toch zijn het wezenlijk verschillende zaken.

Interieurstyling
Bij Interieurstyling heb je een opdrachtgever die zelf woonachtig is in het betreffende huis (of gaat wonen) en veelal hulp nodig heeft bij het creëren van een comfortabel, persoonlijk en sfeervol thuis. Wonen is iets heel persoonlijks. Je wilt graag een huis waar je ook echt thuis komt en waar je je prettig voelt. Een plek die je omarmt en waar je heerlijk kunt ontspannen of geïnspireerd kunt raken. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het toepassen van kleur in huis, of het creëren van een logische indeling van de ruimte en het uitzoeken van materialen, meubels en accessoires dan is de stap naar een interieurstylist een logische. Hij/zij kan je echt helpen met het maken van de juiste keuzes voor jouw huis om je droomhuis te realiseren.

interieurstyling collage
persoonlijke smaak toegevoegd

Vastgoedstyling
Een vastgoedstylist daarentegen komt pas in beeld als je je woning gaat verkopen of verhuren. Vastgoedstyling is een vak apart en inmiddels niet meer weg te denken als je je woning gaat verkopen. Daar waar je bij Interieurstyling een plan maakt voor diegene die in het huis woont, maak je bij Vastgoedstyling de woning juist aantrekkelijk voor de meest waarschijnlijke koper van je huis, de passende doelgroep. Feitelijk maak je van je ‘thuis’ een verkoopbaar ‘huis’ afgestemd op deze doelgroep zoals o.a. starters, singles, tweeverdieners, gezinnen, senioren… Een vastgoedstylist is een specialist op het gebied van woningpresentatie voor verkoop met slechts één doel, je woning zodanig presenteren dat een snelle verkoop volgt.

vastgoedstyling collage
zo neutraal mogelijk gemaakt

Verkoopklaar presentatie
Toch laten nog veel mensen het belangrijkste aspect van een woningverkoop, de Presentatie, een beetje aan het toeval over. Vandaag besluit je je huis te verkopen en het liefst binnen een week op Funda staan is het idee. Snelheid is belangrijk, toch? Mijn advies. Neem de tijd om je huis ‘verkoopklaar’ te maken. Schakel een vastgoedstylist in en ga op basis van een gericht plan aan de slag om een optimale woningpresentatie te krijgen. Een relatief kleine investering die feitelijk geld oplevert. Je bent toch gebaat bij een snellere verkoop en een betere prijs? Jammer om bij je meest kostbare bezit ‘geld’ te laten liggen. Geef kopers minder onderhandelingspunten.

Verwar de kracht van beide expertises niet
Wat als je je huis hebt ingericht met behulp van een interieurstylist? Dan heb je toch geen vastgoedstylist meer nodig als je je huis gaat verkopen? Ik begrijp de gedachtegang, maar leg u graag uit op welke punten het dan ‘mis’ kan gaan bij de verkooppresentatie. De kracht van een interieurstylist is de mogelijkheid om een interieur te creëren afgestemd op uw persoonlijke wensen en persoonlijke smaak. Met de nadruk op persoonlijk. Veelal net te persoonlijk en te smaakgevoelig om een grotere doelgroep aan te spreken bij verkoop. De kracht van een vastgoedstylist is om met ogenschijnlijk minimale ingrepen uw huis minder persoonlijk en minder smaakgevoelig te maken en juist die zaken te benadrukken die verkooptechnisch ondersteunend zijn aan de diverse ruimtes waardoor uw huis zich in positieve zin onderscheid van de concurrentie in de markt én de juiste doelgroep aanspreekt.

Kunt u wel wat hulp gebruiken?
Mijn vermoeden is dat iedereen met een eigen- dan wel huurhuis in de loop der jaren wel de hulp van een Interieur- of Vastgoedstylist kan gebruiken. Accent in Huis is gespecialiseerd op beide vakgebieden en helpt u graag verder.

Accent laat graag zien wat u in Huis heeft!

Met sfeervolle groet,

Conny de Bresser
Stylist Eindhoven
Accent in Huis | HuisMakeOver