Interieur… de reis van je leven


Rianne Landstra

Na afgelopen week een soort seminar gevolgd te hebben, of eigenlijk was het een brainstorm, stelde ik mijzelf de vraag: ben ik belegen of juist nog jong, loop ik al ’n tijdje mee of valt er te nog wat te veranderen, ben ik de oude bok (geit in dit geval) of liever ’t groene blaadje?

Want na 30 jaar stylist te zijn, eerst fashion- en daarna interieurstylist, realiseer ik me iedere dag HOE HEEL ERG LEUK mijn vak is. Beginnend als modestylist vond ik interieurstyling toch meer bijzonder; want dan hoefde ik nog maar heel weinig te strijken {want geen kleding en modellen meer}, de crew te laten smilen, de lunch te verzorgen. Immers ‘mijn styling’ zat in Interieur; in ’t shoppen en het uit- en weer inpakken van vele tassen en dozen. Dan WEL door mijzelf geshopt en uitgezocht.

Naast interieurstyling voor magazines als Residence, Elegance, Elle Decoration of klanten als Tommy Hilfiger, de Bijenkorf & Hema kwam daar het inrichten van privé huizen voor opdrachtgevers bij. Het inrichten werd serieus: deze styling is persoonlijk op de klant gericht. Terwijl de magazines mij een dag in mijn sprookje lieten geloven, maar daarna alles weer moeten afbreken, inpakken & in de bus en weer retourneren.

Inrichten…. een unieke mogelijkheid, want nogal eens vloog ik de wereld over van Amsterdam naar Bonaire, Kaapstad, New York etc. (mijn opdrachtgevers – Business Class – uitvoerend stylist – lekker veilig achterin, maar wel met blauwe etui van de voorzijde als zoethoudertje).

Om daar vervolgens, aangekomen op locatie wel/niet volgens het beeld wat ik er van had, niets te zien behalve het project waar het om ging en het uitpakken van mijn containers, koffers en dozen. En steeds weer verbaasd te zijn dat ik niets over maar ook zeker niets tekort kwam. Daarentegen hoefde ik ze dan niet weer in te pakken. En wat me hiervan het meest bevreemde waren de bewoners cq klanten. Deze heb ik veelal nimmer ontmoet…..niet geweten {me natuurlijk afvragend} of ie nou echt ging koken in deze moderne keuken of het geheel als decor diende van een van zijn of haar snelle tussenstops tussen de andere locaties. Zo pendelde één van deze klanten tussen HongKong, Ierland en Zuid-Afrika heen en weer. En paste zich naadloos aan in de metropool die zijn thuis voor dat moment was.

Kleine kindjes in megagrote kamers- & badkamers en in bedden waar ’t voeteneinde voor hen al ruim genoeg zou zijn.

Ik heb er van genoten, meer dan 30 jaar lang. Uiteindelijk bleek mijn koffer te klein en mijn leven te lief.

Geloof dat ik nu voor ’t echte geluk ga. Het stylen bij echte mensen die ik ontmoet én ook leer kennen, maar die de behoefte hebben werkelijk iets aan hun leefgenot te willen doen. Die gespaard hebben voor mijn Quick Scan. Een advies van 90 minuten voor 90 Euro. En die echt willen weten hoe het st(g)aat.

Daarnaast mijn verhuizing naar Harlingen, out of the blue. ’t Was even ‘uitwaaien’ na 35 jaar Amsterdam, maar net zoals ’t opgeven van de glamour reizen was Amsterdam geen optie meer.

Ik opende hier NRDRHVN91 Conceptstore.
Een ‘guerrilla store’ met Arts & Crafts met een steeds wisselend, zeer enthousiast team.

En een NRDRHVN91 Short Stay Appartement.
Het best bewaarde geheim van Harlingen, gebouwd in een ommuurde stadstuin van het monumentale pand midden op de Noorderhaven.

short stay city appartement nrdrhvn91
een impressie van het Short Stay City Appartement NRDRHVN 91

Mijn levensmotto was ‘Credits of Cash’ maar daar is nu in mijn geval GELUK bij gekomen en dat is waar ik voor ga. Het is immers bijna 2017 en het ‘interieur is de reis van je leven’.

Geluk in 2017, Fijne Kerst…en vergeet je ❤️ niet!

Rianne Landstra
Interieurontwerper | Stylist Leeuwarden
www.riannelandstra.nl
www.NRDRHVN91.nl