A new interior year


Simone Koudijs

Allereerst wens ik voor jullie allen een heel mooi, liefdevol en vooral gezond 2017. Maar ook een nieuw jaar met veel nieuwe en mooie creatieve uitdagingen in het interieur!

De eerste uitdaging is natuurlijk waar te beginnen nu alle gezellige kerstaccessoires en de kerstboom de deur uit zijn.
Hoe krijgen we weer een fijn, opgeruimd en fris interieur?

Welke kleuren, vormen en materialen zijn nu een trend? Nou, daar kan ik heel makkelijk in zijn. Ondanks dat je nu heel veel mooie groene tinten ziet, is het natuurlijk het allerbelangrijkste dat je een kleur kiest waar je zelf blij van wordt of dat nu groen, blauw of oker is. En probeer deze in een rustige omgeving in te brengen. Blijf vooral bij je eigen stijl, maar laat je inspireren door de trends die je in de bladen en de winkels ziet.

Dit is ook een van de belangrijke adviezen welke ik aan mijn opdrachtgevers meegeef: houd de basis rustig en vul dit aan met kleur in de accessoires.

Gezelligheid mag weer! Denk hierbij aan vloerkleden in de vorm van een kleurig kleed in een ronde of organische vorm en ga voor een kleed dat alle meubels met elkaar verbindt. Ook zo creëer je rust en worden alle meubels met elkaar verbonden.

vloerkleed

Daarnaast zie je veel rotan terugkomen in stoelen en lampen. Natuurlijk blijft het hout ook favoriet (tafel, vloer etc.).

rotan

Het leer komt ook langzaam weer terug in de huiskamer. Al is het door middel van een klein handgreepje, maar ook grotere items zoals een stoel of een poefje.

lederen meubels

En niet te vergeten planten. Denk aan vetplanten, hangplanten, grote planten en ook de cactus blijft een hot item, eigenlijk mag alles.

planten

Kleur kan ook weer. Het groen maakt langzaam plaats voor blauwe tinten (van zacht naar heel donker) en daarbij komt het roze toch ook weer terug. We gaan ook de muren weer meer kleur geven door o.a. behang. We durven meer!

behang

In het afgelopen jaar heb ik heel veel mooie interieurontwerpen mogen maken, voor zowel particulieren als kantoren en zelfs een restaurant. En gelukkig staan er ook al weer een aantal gave uitdagingen voor 2017 in de planning. Daarnaast ben ik ook nog bezig met iets ‘groots’ maar daar zal ik jullie verder over informeren wanneer daar de tijd voor is!

Wat ben ik ontzettend blij dat ik een aantal jaar geleden de keuze heb gemaakt om een gedegen opleiding tot Interior Designer te gaan volgen en dat ik een eigen interieurontwerp bureau ben gestart. Er is tenslotte niets leuker dan met kleur, trends en interieur bezig te zijn.

Kom maar op 2017!!

Simone Koudijs
Stylist Haarlem
www.moos-styling.nl