Ontspannen & Vertrouwd


Monique Boone

Je eigen woonkamer inrichten… eigenlijk is het niet zo moeilijk zou je denken. Maar toch hebben velen er moeite mee.
Natuurlijk kun je naar een interieur/woonwinkel gaan en dan kies je voor die ene bank, bijpassend fauteuil, bijpassend salontafel, bijpassend dressoir, bijpassend tv meubel en als klap op de vuurpijl, koop je ook nog het vloerkleed dat bij deze volledig bij elkaar passende zithoek ligt.

Ik kom ze vaak tegen, deze interieurs. En dan hoor ik doorgaans hetzelfde:
“tja, ik weet het niet, het is zo….saai”. Of: “ik mis iets, maar weet niet zo goed wat”.

In een interieur mag een bank en een tafeltje elkaar wel ‘bijten’. Het hoeft niet perse perfect op elkaar afgestemd te zijn.
Het fraaie is wanneer men wat van het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ combineert.
Het mooie theekastje van Tante Annie mag best blijven staan naast die hippe lounge bank.

blog 18 draadlamp

Alleen is daar die trend, waar een gemiddeld mens best gevoelig voor is.
Maar wat is trend? Trend is ontwikkeling en passend in de tijd. Maar iedereen weet dat je niet continu aan de nieuwste trends kan meedoen. Daarom is het belangrijk dat de basis van je interieur goed is. Een goed en juist uitgangspunt om zo door middel van kleine veranderingen of aanpassingen, toch die laatste trend in huis kan halen. Maar het mooie theekastje van Tante Annie mag blijven staan. Daar kan best een leuke cactus op staan of het alom bekende pannekoekenplantje… En mede door dat mooie theekastje van Tante Annie behoud je je eigen authenticiteit in je interieur. Belangrijk vind ik dat je dicht bij jezelf blijft.

Wanneer je een aantal woningen op een rij naast elkaar zet met een identieke indeling, dan zie je doorgaans dat de meubelen ook op dezelfde manier zijn geplaatst. Waarom? Omdat het zo uitkomt. Omdat de tv voor je gevoel alleen maar op die plek kan en de bank perse tegen de lange muur moet staan. En dat ‘zij’ allemaal dezelfde eetkamerstoeltjes hebben…. zo jammer.

blog 18 krukje

Maar dan komt GewoonMoon binnenkijken.
Een interieurstylist kijkt blanco naar elk interieur en je zult zien dat de tv of de bank best op een andere plek kan staan. En durf gewoon iets te kopen wat op dat moment niet zo hip is. Een stylist kan je advies en handvatten geven om toch een ‘nieuw en trendy’ interieur te creëren op jouw eigen manier samen met het theekastje van Tante Annie. Durf voor die ene kleur op de muur te gaan, ondanks dat iedereen heeft gezegd: niet doen en jezelf ook stiekem best wel twijfelt! Zo creëer je je eigen interieur, met een beetje van jezelf en een beetje van GewoonMoon.

En dat maakt dat je ontspannen & vertrouwd thuiskomt…

Liefs GewoonMoon
Interieurstyling & vastgoedstyling

Monique Boone
Stylist Hengelo
www.gewoonmoon.nl