Blog Kinderdagverblijf

Het Kinderdagverblijf


Desiree Aalders

Toen ik, alweer ruim 20 jaar geleden, van de stylingopleiding Artemis af kwam en de wijde stylingwereld in trok, kwam ik eerst te werken in een kinderwinkel. Ik ontwierp er meubels, richtte kinderkamers in en beschilderde heel wat muren. De jaren erna richtte ik van alles in en stylde alles wat los en vast zat. Ik heb zelfs nog een periode als modestyliste gewerkt.

Vier jaar geleden werd ik gevraagd stijlgroepen te maken voor een producent van kindermeubels. Toen ging het balletje weer richting de kinderen rollen en werd ik regelmatig gevraagd om klaslokalen, kinderdagverblijven en naschoolse opvang locaties in te richten.

kinderdagverblijf de kleine wereld

Een totaal andere discipline, dat inrichten van grote ruimtes die verdeeld moeten worden in kleine veilige eilandjes. Ruimtes waar veel regels voor gelden. Ja, dan kom je er ineens achter hoe Nederland het land van de regeltjes is en als er een commissie langskomt en zij zien één vloerkleedje dat niet brandvertragend is behandeld … dan is het niet ondenkbaar dat de locatie wordt gesloten. Alles wat je voorstelt, alles wat je bedenkt moet dus door veel verschillende ogen bekeken worden. Door de ogen van de makers van de beleidsplannen en de bedenkers van al die veiligheidseisen.

Daar zit ‘m ook net de uitdaging in, de regels, de beperkingen, de grootte van de projecten en vooral het eens totaal anders doen dan ‘normaal’ is (binnen die gestelde kaders). Een plek creëren waar kinderen, baby’s, dreumesen, peuters en kleuters zich fijn voelen en zich kunnen ontwikkelen. Maar natuurlijk ook de ruimte zo inrichten dat leidsters er prettig werken. Het met een heel team werken, de leiding, de pedagogisch medewerkers, maar ook met al die meubelmakers, architecten en aannemers maakt het zo leuk. De grote projecten, de stress is groter, maar de voldoening ook!

kinderdagverblijf poppenhuis

Natuurlijk richt ik nog steeds die woonkamers in, dat zijn zelfs nog steeds verreweg de meeste opdrachten, maar ik miste het wel, die mooie, grote, ingewikkelde en veeleisende opdrachten. Door te gaan bloggen voor een website voor kinderdagverblijven en het geven van lezingen over het inrichten voor deze specifieke plekken, komen er weer meer opdrachten uit deze hoek.

2017 is nog maar net begonnen en de uitdagingen en ontwikkelingen dienen zich weer volop aan. Ik houd er van. Ik ga er voor! Jij ook?

Desiree Aalders van Dees Styling
Stylist Hilversum
www.deesinterieurstyling.nl