blog 27 Over de top in Milaan

Over de top in Milaan!


Marieke van Proosdij

Wat een avontuur! Ik mocht mij bijna een week lang in Milaan onderdompelen in de wereld van design. De hele week stond in het teken van Salone del Mobile, ben je daar wel eens geweest? Mocht je er nog nooit van hebben gehoord; van over de hele wereld komt de crème de la crème samen in deze mooie stad. Het bruist een week lang van de creatieve energie. De spontane ontmoetingen, de borrels van Eigen Huis & Interieur op het dakterras van Pallazo en ontbijtmeetings met Piet Hein Eek bij mode icon Rossana Orlandi. Het lijkt wel of Milaan is overgenomen door Neerlands best interieurontwerpers. We moesten ons best doen om niet net bij die hotspot te gaan eten waar de hele redactie van de woonbladen zaten. Je begrijpt: ik zit nog na te genieten van alles wat ik heb mogen beleven. Kilometers en kilometers gelopen, gezien, ervaren, inspiratie opdoen en gesprekken met een Maarten Baas of een Piet Boon. En dan heb ik het nog niet eens over de presentaties van designers van over de hele wereld op het hoogste niveau. Je bent vast regelmatig naar de woonbeurs geweest? Waar je ook hebt kunnen genieten van het VT Wonen huis? Stel je dat voor en dan maal 10. Echt over de top! Kosten nog moeite worden gespaard en alles wordt uit de kast getrokken om de meubels en accessoires zo goed mogelijk te tonen aan de wereld.

Er was zoveel te zien dat het bijna ondoenlijk is, maar om je een beeld te geven en een beetje mee te kunnen genieten van dit avontuur geef ik je hier een impressie van Milaan. We starten bij Moooi waar ik het Moooi hotel mocht betreden. Sfeervolle kamers, verlichting en de bekende icons waren goed aanwezig.

Pimpelwit-interieurontwerp-salone-del-mobile-moooi-marcel-wanders-tortona

Pimpelwit-interieurontwerp-salone-del-mobile-moooi-marcel-wanders.3

Pimpelwit-interieurontwerp-salone-del-mobile-moooi-marcel-wanders
Ook de nieuwste carpetten van Moooi werden gepresenteerd: kleurrijk, fantasievol en sfeervol.

Ik rolde van de ene verbazing in de andere. Van de high end designwereld van Moooi naar de enorme hal in Lambrate waar Ikea helemaal los was gegaan. Een stoere, industriële hal ingericht met verschillende kamers in verschillende stijlen. Creatief en echt Ikea gingen samen in deze wijk waar veel jong en aanstormend talent te zien was.

Pimpelwit-interieurontwerp-salone-del-mobile-ikea-ventura-lambrate

Deze prachtige tafel van Fin Collection Amsterdam vond ik zo bijzonder! Helemaal gemaakt van karton, weegt bijna niks en is heel stevig en ook nog eens een prachtig ontwerp. Let op de details zoals het sticksel bij de tafelpoten.
Pimpelwit-interieurontwerp-3

Spannende modulaire kast van Step
Pimpelwit-interieurontwerp-salone-del-mobile

Ik zag ook weer veel gekleurd glaswerk zoals hier in de afbeelding.
Pimpelwit-interieurontwerp-salone-del-mobile-ventura-centrale

Spannende industriële vormen van verlichting.
Pimpelwit-interieurontwerp-salone-del-mobile-tortona.3

In het Palazzo in Milaan was het Dutch Design week. De prachtige omgeving van het Palazzo als decorum van Masterly Dutch design. Super!
Pimpelwit-interieurontwerp-salone-del-mobile-palazzo

Je ziet al aan de mix van beelden dat alle stijlen wel vertegenwoordigd waren. Een ware mix en match van ingetogen en over de top en van natuurlijke materialen naar kleurrijke ontwerpen. Het was een heerlijke week, vol met inspiratie. Ik heb weer een heel nieuwe ervaring en verruimd blikveld wat betreft wat allemaal kan in het interieur.

Antwoord? …Alles! 😉

Groeten Marieke,
Pimpelwit interieurontwerp

Stylist Houten
www.pimpelwit.nl
06 55 38 56 50