blog 29 nieuwbouw en het perfecte resultaat

Nieuwbouw interieuradvies


Jutta Junge – Wentrup

Als gecertificeerd binnenhuisarchitect en interieurstylist word ik regelmatig ingeschakeld bij nieuwbouwprojecten. Je bereikt het beste resultaat bij een nieuwbouwproject als je tijdig een interieur- & tuinontwerper bij je plannen betrekt.

Ik geef jullie een kijkje achter de schermen bij mijn meest recente nieuwbouwproject:
Nieuwbouwproject twee-onder-een-kapwoning ‘De Wrange 3’ te Hattem

In juni 2016 stond op funda.nl een prachtig landelijk gelegen bouwkavel te koop.
Op deze bouwkavel staat een oud vervallen gebouw dat bijna aan het instorten is. Het gaat om een aantrekkelijke locatie in het buitengebied van Hattem. Dichtbij de Vuursteenberg en Landgoed Molecaten. Met een vrijstelling van de gemeente Hattem is er de mogelijkheid om een helft van een dubbel woonhuis te bouwen. Het nieuw te bouwen object kan door kopers vrij op de kavel gesitueerd worden en van deze gegevens hebben wij gebruik gemaakt.

Wij hebben de nieuw te bouwen twee-onder-een-kapwoning een kwartslag gedraaid. Zo ontstaan twee kavels met een perceeloppervlakte van 548m² en resp. 592m² voor heerlijk vrij wonen en een fantastisch uitzicht. Na overleg met de gemeente en de commissie ‘Ruimtelijke Kwaliteit’ hebben wij de eerste positieve reactie in juni 2016 ontvangen. Na de positieve reactie heeft een bouwkundig bureau de plannen verder uitgewerkt. Verschillende onderzoeken hebben plaatsgevonden zoals: asbestinventarisatieonderzoek, bodemonderzoek en sondering.

Na het ontvangen van de omgevingsvergunning van de gemeente staan de twee royale halfvrijstaande woonhuizen nu op funda.nl te koop: de Wrange 3 en de Wrange 7a.

De-Wrange-Hattem-3D-tekening

Via alletuinontwerpers.nl heb ik tuinontwerpster Nienke Plantinga uit Zwolle bij dit project ingeschakeld om een bijpassend plan te ontwerpen bij dit nieuwbouwproject:

Tuinontwerp-Wrange-Hattem

Wil jij ook het perfecte resultaat in je nieuwbouwwoning?

Bij een nieuwbouwproject komt zoveel kijken, zoveel keuzes om te maken. Het is fijn als experts je een stap op weg helpen. Voor ons is dit onze dagelijkse bezigheid.

Als interieurontwerper luister ik naar je wensen, stijl en ideeën en bekijk ik de bouwtekeningen. Samen bepalen we het uitgangspunt. Een ontwerp is heel persoonlijk. Met oog voor detail, ruimtelijk en functioneel inzicht en gevoel voor sfeer en kleur vertaal ik dit graag naar een ontwerp dat bij je past.

Wrange-Hattem-interieur
Door de plattegrond en 3D-tekeningen krijg je een goed beeld hoe de nieuwe woning eruit komt te zien.

Wrange-Hattem-Lichtplan
Met een uitgebreid lichtplan wordt op de plattegrond de posities van de verschillende soorten licht ingetekend. Daarnaast worden ook het type armaturen aangegeven zodat een duidelijk beeld ontstaat van wat waar komt.
Met al deze informatie kunnen de aannemer en elektriciën aan de slag om voorbereidingen te treffen zoals sparingen maken in het plafond volgens tekening voor inbouwspots en tenslotte de armaturen plaatsen.

Zo ontstaat het perfecte resultaat voor BINNEN…!

Stylist Zwolle
www.andersstyle.nl
06 219 26 966