blog 5 interieurstylist lubbersss

Blog: FIX-IT

angela lubbersss
Angela Lubbers

Als interieurstyliste kom je niet alleen hele leuke mensen tegen, maar soms ook hele leuke situaties. En dat gecombineerd met leuke mensen … en je hebt een droomopdracht. Die hoeft dan overigens niet heel groot te zijn om een leuke opdracht te zijn. Ik werk graag onafhankelijk. Dat wil zeggen dat ik niet verbonden ben aan vaste leveranciers. Maar als styliste heb ik zo natuurlijk wel mijn voorkeuren. Toch is elke klant vrij zelf zijn leverancier te kiezen. Dit maakt dat mijn klanten zich vrijer voelen en niet het gevoel hebben dat ze persé dat ene product moeten kopen omdat ik daaraan verbonden ben.

Zo kwam ik vorig jaar via Twitter terecht bij een meneer die riep..: “je mag ons huisje wel gaan doen. Hij staat in de verkoop. Maar we overwegen hem eruit te halen en er iemand die er verstand van heeft naar te laten kijken om te zien of er meer leefruimte gegenereerd kan worden.”

Ik besloot, alvorens te roepen dat ik de opdracht aannam, eerst maar eens te gaan kijken hoe klein het was en of meer ruimte tot de mogelijkheden behoorde. Op een doordeweekse avond bij een kopje thee en een gezellig gesprek met zowel de man als de vrouw bekeek ik de woning. Donker teakhouten meubelen, een rode muur in een niet al te grote woonkamer met precies in het midden een enorm raam, 2 gezellige kleine mannetjes die beiden even uit bed kwamen om te kijken wie er beneden zat, maakte het totaalplaatje van de bewoners compleet. Dit is essentieel voor een goed advies. Wie woont er en wat zijn de eisen, zijn de beste leidraden voor een goede inrichting.

Mijn creatief brein zat ter plekke een plan in elkaar te draaien. Ik besloot niets anders te zeggen dan “ja hoor, ik kan dat” overtuigd als ik was van het feit dat hier winst te behalen was.

Eenmaal thuis kreeg ik geen rust en heb ik meteen een kleine schets gemaakt van hoe ik het zag. Het verplaatsen van de meubelen was niet het moeilijkste. Maar hoe creëerde ik meer licht en ook meer ruimte. De juiste kleur is essentieel maar de juiste verf ook. Het toeval wil dat deze meneer eigenaar is van een bouwmarkt. Eigenlijk wilde ik geen standaard bouwmarkt latex op de muur, maar mooie kalkhoudende verf die het geheel veel meer rust en een veel strakker resultaat zouden geven. Iets wat je met standaard latex niet kan bereiken. Bovendien zijn van Pure en Original kalkhoudende verf de kleuren mooi verdiept en altijd warmer. Een bouwmarkt meneer overtuigen van iets wat hij niet zelf verkoopt, dat is lastig. Maar gelukkig kon ik hem met de juiste stalen al snel overtuigen van het mooiste resultaat.

Na een paar maanden van klussen, meubelen uitzoeken en meubelen laten spuiten was het gisteren zover en mocht ik met een bevriende fotografe foto´s maken. Het resultaat is geweldig en het doel is bereikt. Namelijk meer leefruimte en door de strepen lijkt de kamer optisch breder. De meubelopstelling is volledig omgegooid en de kleuren evening shadow en provincial gold van Pure and Original maken het kleurenplaatje compleet. De recent op de markt gebrachte Frog tape bleek een ideale match met de krijtverf voor het maken van mooie strakke lijnen op de muur.

blog 5 interieurstylist lubbersss

Een enthousiaste klant en een mooi resultaat is de beste reclame.
Inmiddels ben ik druk bezig met een voorstel voor zijn zus. Dat zegt natuurlijk genoeg!

Wil je meer over mij lezen of een afspraak maken? klik hier

Angela Lubbers
Stylist Arnhem
www.lubbersss.nl