Blog: Achter de schermen bij …

irma meulman
Irma Meulman

Acht jaar geleden ben ik geswitcht van baan. Van PA voor de CEO, van ‘kunstschilder’ naar verkoopstylist en interieurstylist. De laatste 2 jaar werk ik bijna alleen nog als interieurstylist, een droombaan! Ik heb er dan ook nooit spijt van gehad! De vrijheid in combinatie met altijd weer een leuke, steeds andere opdracht en de leuke mensen die je hierbij ontmoet!

Het werk dat ik doe is mijn passie, daar krijg ik energie van. Ik haal mijn inspiratie uit mijn omgeving: de natuur, mooie kleuren, de trends en door beurzen te bezoeken.

Wanneer ik interieuradvies bij een bouwmarkt geef, hoor ik vaak dat het huis klein is of er weinig budget is. Dan probeer ik ze juist in te laten zien dat als je creatief zoekt er heel veel mogelijk is! Van elke ruimte kun je iets moois maken. Dat vind ik een uitdaging!

Ook een kleine ruimte heeft mogelijkheden! Ik laat ze kiezen voor grote meubels, maar niet teveel en mooie warme kleuren ton-sur-ton, natuurlijke materialen en een paar eye catchers.

Voor een kleiner budget heeft Karwei een prachtige nieuwe meubellijn, er zijn diverse bouwmarkten met mooi sanitair en ook Ikea verkoopt mooie replica’s.

Mijn persoonlijke smaak is stoer. Ik hou van mooie natuurlijke materialen, maar uiteraard is de persoonlijke smaak van de klant leidend! Ik begeleid ze in het proces en samen komen we dan altijd tot een mooi eindresultaat. Het grootste compliment kreeg ik laatst van een klant die zei: “Irma vertelt veel, maar ze heeft meer dan goed naar ons geluisterd en al onze wensen zijn vertaald in haar plan. Zonder haar hadden wij dit niet kunnen verzinnen en was het nooit zo mooi geworden”. Daar doe ik het voor!

Mijn klanten zijn heel divers. Van een kleuradvies bij een bouwmarkt of bij een particulier thuis, naar het inrichten van het huis “get the fuck out of my house “ op RTL 5, tot het uitwerken van een totaal interieurplan met het shoppen voor alle nieuwe meubels voor een grote villa aan de Vecht.

vecht villa
Mijn project van deze prachtige villa is nog in proces…

Het ligt prachtig aan een stille plas die je vanaf de straatkant en vanaf de Vecht niet kunt zien. De materialen die 21 jaar geleden in het huis zijn gebruikt, waren degelijk maar opzichtelijk: overal marmer, gouden kranen en veel bling-bling. Ik heb mijn klant vanaf het eerste moment in het proces begeleid. Ze wilden geen grote verbouwing, wel meer sfeer, meer eenheid in hun meubels, kleuren en materialen. Daarbij is gekozen voor een andere vloer, een andere keuken, andere haarden en sanitair.

Ik vind kleur in een huis erg belangrijk. Bijna altijd kies ik kleuren uit de collectie van Farrow & Ball of Little Green; zij hebben prachtige warme kleuren!

Voor de verschillende ruimtes heb ik moodboards gemaakt met allemaal hun eigen sfeer. Bovenaan dit blog zie je een van de moodboards.

hal vecht
Voor de entree wil ik het wow-effect bereiken!

Over de marmeren vloer (met vloerverwarming) worden grote mat zwarte tegels in marmerlook gelegd. Uit budgetair oogpunt is gekozen om de trap niet te vervangen, alleen de leuning wordt mat staal. De wanden worden geschilderd in een lichtgrijze kleur purbeck stone van F&B. Een hele grote kroonluchter in de vide, een klassieke grote spiegel van plafond tot grond bij de ingang, in de hal één wand heel donker geschilderd in mole’s breath van F&B, met aan deze wand een grote zwart wit foto van plafond tot grond achter spiegelglas en een laag rond stoeltje met velvetstof in een grijze tint in het hoekje met een groot dierenvel op de grond.

Wil je foto’s zien van het eindresultaat? Hou dan mijn website goed in de gaten!

Dit was mijn blog. Graag tot een volgende keer!

Irma Meulman
Stylist Breukelen
BOOST-Restyling
www.boost-restyling.nl