FLEXA kleuradvies

Blog: FLEXA kleuradviseur

esther martina
Esther Martina

Ik ben al enige tijd Flexa kleuradviseur en dat is hartstikke leuk om te doen. Heel afwisselend. De ene keer krijg je een aanvraag voor een kleuradvies aan huis en een aantal keer per jaar geef ik kleuradviezen in bouwmarkten. Ik neem jullie graag mee naar de kleuradviesdag afgelopen 22 oktober bij Praxis Eindhoven…

De ochtend verliep vrij rustig, ik heb een aantal mensen kunnen helpen bij het maken van hun kleurkeuze. Ik zag ze twijfelend voor de enorme grote stalen wand staan: te veel kleuren, te veel keus…

Ik heb ze geholpen met het maken van een kleurenpallet van 3 kleuren waar ik zelf ook graag mee werk. Dit houdt een ruimte spannend en je voorkomt dat er in een ruimte te veel van 1 kleur/tint aanwezig is waardoor het te vlak en saai wordt en sommige meubels ook niet meer goed tot zijn recht komen!

Later op de middag een uitgebreid kleuradvies kunnen geven aan een mevrouw die haar schoonheidssalon wil gaan veranderen. Ze liet mij foto’s zien van de schoonheidssalon en ze had ook wat van haar nieuwe biologische schoonheidsproducten meegenomen zodat die bij een nieuw te kiezen verfkleur mooi uitkomen.
Ze wilde heel graag dat haar salon de sfeer Eco-chic zou gaan uitstralen. Nu was alles nog wit met als enig kleuraccent de zwarte vloerbedekking.

kleurenpalet

We hebben voor de vierkante ruimte het volgende gekozen:

1 muur krijgt de donkergrijze kleur ‘Industrial Grey’ uit de Flexa Creations collectie. Tegen de aangrenzende muur hebben we voor een super leuk praxis behang gekozen: een mooi groen bladeren patroon wat een stoer jungle effect geeft. Om het behang niet te aanwezig te laten zijn, wordt de muur maar voor driekwart behangen en blijft de bovenste 40 cm van de muur wit en wordt afgewerkt met een mooie sierlat. De overige muren krijgen de witte kleur ‘Fresh Linnen’ uit dezelfde Flexa Creations collectie.

Het zwarte tapijt blijft en combineert mooi tegen de donkergrijze muur. Hier worden mooie stoere onbehandeld eiken planken aan cognac leren lussen opgehangen met de nieuwe schoonheidsproducten erop! Voor het frisgroene bladeren behang komt een nog nieuw te kopen cognac leren bank te staan wat voor een warm contrast zorgt.
Nu nog een grote stoere vloerlamp met een eiken driepoot met wit of zwarte kap in de hoek plaatsen en de basis staat! Mevrouw was helemaal blij dat ze met slechts een paar ingrepen haar salon een hele nieuwe uitstraling (Eco-chic) kan geven.

Volgende week staat er voor mij weer een kleuradvies aan huis ingepland. Dit keer in Drongelen (N-B). Ik ben benieuwd wat ik dan weer kan gaan adviseren.

De gratis Flexa kleuradviesdagen in de verschillende bouwmarkten worden geregeld op zaterdagen georganiseerd! Kijk ook eens op de Flexa website.

flexa kleuradvies

Wie weet tot een volgend kleuradvies!
Hartelijke groet,

Esther Martina
Stylist Den Bosch
Martina Interieurvisie
www.martina-interieurvisie.nl