blog 35 hoofdfoto

3D verkoopstyling


Ingrid Gommers

Waarschijnlijk denk je: wat is 3D verkoopstyling?
Ik noem het altijd verkoopstyling zonder klussen en verven. Door middel van 2D en 3D-tekeningen laat je de mogelijkheden van een te koop staande woning zien, zonder dat er een kwast of hamer aan te pas komt.

Wanneer kies je voor 3D verkoopstyling?
Als de keuken, badkamer of woonkamer enigszins verouderd zijn en een verbouwing nodig is om het huis de uitstraling van tegenwoordig te geven, kan 3D verkoopstyling uitkomst bieden.

Een goed voorbeeld is de volgende woning:

Op zich voldoet de woning nog aan de eisen van tegenwoordig, behalve de keuken. Ook is de zithoek zodanig opgesteld, dat deze een enigszins afgesloten ruimte vormt, waardoor de woonkamer krapper lijkt dan hij is. De opdrachtgevers hadden voor de keuken al besloten dat de muur tussen de keuken en bijkeuken eruit zou kunnen. Op zich prima, zij het dat er dan een lange smalle pijpenla ontstaat.

Veel mensen willen erg graag een keukeneiland. Dat was in de pijpenla onmogelijk.
Maar de mogelijkheid is er wel, als je de muur tussen de keuken en woonkamer weghaalt. Wel even goed laten berekenen of er een draagbalk in moet! Er ontstaat dan een open ruimte, die veel beter ingedeeld kan worden.

Bij een keukenzaak hadden de opdrachtgevers al eens een nieuw ontwerp laten maken als impressie als de muur tussen keuken en bijkeuken weg zou zijn. Deze 3D-tekening (afbeelding rechts) geeft een nauwelijks ander beeld dan de indeling van de huidige keuken. Je ziet een andere keuken, maar niet hoe het er in het geheel uitziet.

3D verkoopstyling oude situatie 3D tekening
situatie bestaande keuken en impressie keukenontwerp

interieur oude situatie
De oude meubelopstelling met afgesloten zithoek

Helaas zijn er nog steeds keukenzaken, die zich laten leiden door de ruimte waar zich op dat moment de keuken bevindt. Omdat ik ook keukens ontwerp én de instelling heb, dat een keuken mooi moet overlopen in de rest van de woning, zonder dat je een touwtje kunt spannen en meteen ziet: “dit is de woonkamer” en “dit is de keuken”, heb ik de muur tussen woonkamer en keuken/bijkeuken er ook uitgehaald. In de oude keukenruimte ontstaat bij het raam een wat ruimere multifunctionele ruimte: een ontbijthoek, een huiswerkplekje voor de kinderen, een extra zithoekje, vul maar in.

plattegrond oude en nieuwe indeling

In verband met de plaats van het keukeneiland heb ik de eettafel in de woonkamer gedraaid. In de ruime erker heb ik twee fauteuils geplaatst; één bank tegen de muur en één bank voor het grote raam aan de voorkant. Tussen de eettafel en de zithoek hangt een royale wandkast, waar de tv op een wandsteun aan de wand hangt. Er is nu een fijne ruimtelijke zithoek ontstaan.

plattegrond oude en nieuwe indeling
De keuken loopt nu mooi over in de woonkamer

3D impressie kookeiland
3D impressie van het kookeiland met uitzicht op de woonkamer

3D impressie keuken met kastenwand

Voor mij is de reactie van de opdrachtgever altijd weer leuk:
“Dank voor je mooie presentatie. Verrassend, onverwacht, maar wel helemaal prima.”

Ingrid Gommers
Stylist Roosendaal
Interieuradviesbureau Huis & Interieur
06 – 411 99 135