Van groot naar kleiner wonen

Marian van der Heide

Een senioren echtpaar verhuisde van een royale vrijstaande woning met grote tuin in de buurt van Amsterdam naar een appartement met dakterras in Drenthe. Hun wens: comfort en ruimte met plek voor hun dierbare verzamelingen. Alleen de eetkamerstoelen blijven. De bank, tafels en kasten waren te groot.

Pluspunten van dit nieuwe appartement:

+ Speels appartement met dakkapellen + Eén royale raampartij in het keukengedeelte met prachtig uitzicht over landerijen + Een extra verdieping voor werk/logeerkamer

Maar er zijn ook een paar minpunten:

– In de slaapkamer past geen linnenkast – Weinig kastruimte in de woonkamer vanwege lage wanden en dakkapellen – Er is geen badkamer op de bovenverdieping

Het resultaat

 Er is gekozen voor een lichte visgraat parketvloer voor een rustige basis en een zachte taupe kleur op de wanden. De wand tussen de woonkamer en slaapkamer werd verplaatst, zodat er een inbouw schuifdeurkast in de slaapkamer ontstond. In de woonkamer is van de nis, die vanwege de schuintes ontstond, een vitrinekast met glasplaten gemaakt.


Bij de indeling heb ik vooral naar zichtlijnen gekeken. Je kunt vanuit de relaxfauteuils TV kijken, maar je kunt ook vanuit deze fauteuils door de schuifpui ver naar buiten kijken. Er ligt een gemêleerd wollen kleed en er hangen glanzende gordijnen.


Door deze nieuwe indeling ontbraken er lichtpunten. Er is gekozen voor een railsysteem met dimbare spots zodat nu alles mooi en functioneel wordt uitgelicht. Tenslotte een luchtig vormgegeven hanglamp boven de tafel.

Ik adviseerde de speels vormgegeven eettafel Bondi van Leolux. Een rechte tafel zou te dicht bij de zithoek komen, want door het dakkapel wil je de tafel symmetrisch opstellen. Met deze driehoekige tafel kon de tafel verder de hoek in. Bovendien heb je een goed uitzicht naar buiten. Tenslotte werd op de bovenverdieping een douche, toilet en badmeubel gerealiseerd met daarbij een werkplek.

Kleiner wonen, met alle comfort en plek voor zoveel accessoires, is goed gelukt. De bewoners zijn zeer tevreden!

Ook behoefte aan interieuradvies? Neem dan eens contact met mij op. 

Marian van der Heide
Stylist Hoogeveen
Interieursstudio Elan
06 – 54796096